Varză de Bruxelles cu șuncă și usturoi

Ingrediente

  • 3 linguri pesmet
  • 1 kg varză de Bruxelles, curățate și înjumătățite
  • 30g șuncă țărănească, tăiată fin
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
  • 2 linguri parmezan proaspăt ras
  • Spray de gătit

Preparare

  1. Încălzim cuptorul la 220 de grade.
  2. Combinăm varza cu șunca, sucul de lămâie, uleiul de masline, sarea și usturoiul într-un vas de copt, acoperit cu spray de gătit.
  3. Coacem la 190 de grade, timp de 30 minute sau până când varza este fragedă și ușor rumenită pe margini, amestecând de două ori.
  4. Combinăm pesmetul cu parmezanul și presărăm peste varză.

sursa www.myrecipes.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.