Varză de Bruxelles cu șuncă și usturoi
Ingrediente
- 3 linguri pesmet
- 1 kg varză de Bruxelles, curățate și înjumătățite
- 30g șuncă țărănească, tăiată fin
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- 3 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
- 2 linguri parmezan proaspăt ras
- Spray de gătit
Preparare
- Încălzim cuptorul la 220 de grade.
- Combinăm varza cu șunca, sucul de lămâie, uleiul de masline, sarea și usturoiul într-un vas de copt, acoperit cu spray de gătit.
- Coacem la 190 de grade, timp de 30 minute sau până când varza este fragedă și ușor rumenită pe margini, amestecând de două ori.
- Combinăm pesmetul cu parmezanul și presărăm peste varză.
sursa www.myrecipes.com