Supă de cartofi

Ingrediente

  • 1 / 2 cană unt nesărat
  • O ceapă medie, tăiată în felii subţiri
  • 3 praz, feliat
  • 3 cartofi mari de copt, curățați și tăiați în felii de 6mm
  • 400g supă de pui
  • O linguriţă de sare
  • 1 / 4 linguriţă piper
  • Topping-uri: brânză tocată, bacon mărunțit, arpagic proaspăt tocat

Pregătire

  1. Se topeşte untul într-o cratiţă mare la foc mic, se amestecă cu ceapă şi praz. Acoperim și gătim 20 de minute.
  2. Adăugăm cartofii, amestecăm, acoperim şi lăsăm la fiert 15 minute. Se amestecă cu bulion, sare şi piper și lăsăm la fiert.
  3. Reducem focul, şi fierbem 30 minute sau până cartofii sunt gata.
  4. Îi indepărtăm de pe foc și îi lăsăm la răcit.
  5. Adăugăm supa în părți într-un blender lăsând-o până când aceasta se omogenizează, evitând să vărsăm pe jos.
  6. Revenim la cratiță și fierbem la foc mediu până când se încâlzește bine.
  7. Se servește cu topping-uri dorite.

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.