Supă de cartofi
Ingrediente
- 1 / 2 cană unt nesărat
- O ceapă medie, tăiată în felii subţiri
- 3 praz, feliat
- 3 cartofi mari de copt, curățați și tăiați în felii de 6mm
- 400g supă de pui
- O linguriţă de sare
- 1 / 4 linguriţă piper
- Topping-uri: brânză tocată, bacon mărunțit, arpagic proaspăt tocat
Pregătire
- Se topeşte untul într-o cratiţă mare la foc mic, se amestecă cu ceapă şi praz. Acoperim și gătim 20 de minute.
- Adăugăm cartofii, amestecăm, acoperim şi lăsăm la fiert 15 minute. Se amestecă cu bulion, sare şi piper și lăsăm la fiert.
- Reducem focul, şi fierbem 30 minute sau până cartofii sunt gata.
- Îi indepărtăm de pe foc și îi lăsăm la răcit.
- Adăugăm supa în părți într-un blender lăsând-o până când aceasta se omogenizează, evitând să vărsăm pe jos.
- Revenim la cratiță și fierbem la foc mediu până când se încâlzește bine.
- Se servește cu topping-uri dorite.