Cartofi umpluți cu piept de pui marinat

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare, tăiat în 4 bucăţi
  • 5 cartofi
  • 2 linguri de unt
  • Sare, piper
  • 1 / 2 ceaşcă sos chili (dupa preferințe)
  • 1 / 2 cană branză albastră

Preparare

  1. Începeţi cu preîncălzirea cuptorului la 200° C. Apoi, tăiați puiul în bucăți foarte mici. Topiți două linguri de unt la foc mediu/mare şi apoi, adăugați puiul și condimentele. Gătiți pentru aproximativ 5-8 minute sau până când își schimbă culoarea. Puneți puiul într-un castron și stropiți-l cu sosul chilli. Lăsați carnea la marinat.
  2. Pentru a pregăti cartofii, se spală şi se curăță ușor cu partea mai rigidă a unui burete. Uscați fiecare cartof şi îl înfășurați în folie de aluminiu. Coaceţi pentru 40/60 de minute pentru a putea străpunge cu ușurință cu furculița prin cartofi. Odată copți, scoatem cartofii de la cuptor și îndepărtăm folia pentru a se putea răci.
  3. Odată răciți, se taie cartofii în jumătate şi se îndepărtează jumătate din miezul lor. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se întorc pe partea opusă și se ung cu ulei de măsline peste care se presară sare și piper. Coaceți cartofii cate 5 minute pe fiecare parte.
  4. Se scot cartofii din cuptor şi se umple cu carnea de pui lăsată la marinat. Apoi se presară cu branză albastră. Coaceţi pentru un minut până când brânza se topește.

via foodbuzz.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.