Pancakes cu miere și fructe

Ingrediente

  • 450g făină
  • 2 pliculețe praf de copt
  • Un praf mic de sare
  • 3 ouă
  • 6 linguri cu vârf zahăr tos
  • 450ml lapte
  • 3 lingurițe margarină sau unt
  • Topinguri: gem de zmeură, cremă (ciocolată/vanilie), frișcă, fructe, înghețată, alune de pădure, etc.

Preparare

  1. Într-un castron mai mare, punem laptele, adăugăm zahărul tos, ouăle, un praf de sare, margarină și mixăm totul cu mixerul până la omogenizare.
  2. Într-un castronel amestecăm făina cu praful de copt și adăugam acest amestec peste compoziția preparată mai înainte. Mixăm din nou, de această dată cu blenderul vertical, pentru a obține o compozitie cât mai fină și fără cocoloașe.
  3. După ce am pregătit compoziția, începem să coacem clătitele. Luăm o tigaie, preferabil de teflon, o punem la încins, pe foc fără ulei în ea, și luăm din compoziția de clătite câte un polonic plin și turnăm în mijlocul tigăii. Compoziția se va extinde singură înspre marginile tigăii atât cât trebuie, fără să miscăm noi tigaia ca la clătitele clasice.
  4. Puteți adăuga nuci/alune sau bucățele mici de ciocolată deasupra clătitelor după ce le turnați în tigaie.
  5. Lăsăm clătita la prăjit pe o parte până ce se rumenește. Atenție, se prăjesc foarte repede, să nu le ardeți, iar focul trebuie să fie încet.

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.