Ou cu bacon în cupă toast

Ingrediente

  • O linguriță de unt
  • 1 ou
  • O felie de pâine toast
  • O bucată de bacon slabă
  • Sare şi piper (după gust)

Preparare

  1. Încălzim cuptorul la 180° C. Ungem interiorul unui bol micuț cu puțin unt topit.
  2. Prăjim baconul într-o tigaie la foc mediu timp de 1 minut pe fiecare parte pentru a scăpa de o parte din grăsime.
  3. Cu ajutorul unui făcăleț întindem feliile de pâine până se subțiază. Întoarcem bolul și îl folosim pentru a da formă rotundă feliilor de pâine, îndepărtând crusta nedorită. Feliile de pâine rotunde le tăiem în 2 jumătăți și le suprapunem în bol, formând o cupă. Folosim pâine în plus pentru a acoperi locurile goale rămase.
  4. Punem felia de bacon în cupă și spargem oul peste el. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt, după gust.
  5. Punem bolul pe o tavă de copt şi îl lăsăm în cuptor pentru 15-20 de minute sau până când albușul este fiert, dar gălbenuşul este încă moale. Se scoate din cuptor, și cu ajutorul unui cuțit dezlipim pâinea din bol pentru o servire mai ușoară.

via fortheloveofcooking-recipes.blogspot.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.