Crochete de cașcaval prăjite

Ingrediente

  • 200-300g cașcaval
  • O cană făină
  • 1-2 lingurițe piper roșu
  • O cană firimituri de pâine uscată
  • 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • 4 ouă, bătute
  • Ulei vegetal

Preparare

  1. Tăiem cașcavalul în felii de ~8cm lungime și ~4cm grosime.
  2. Combinăm făina cu piperul roșu și amestecăm bine. Punem pesmetul și pătrunjelul într-un castron separat și amestecăm. După care scufundăm crochetele în ouăle bătute. Apoi, le trecem prin amestecul de făină și le scufundăm încă o dată în ou. La sfârșit, le trecem prin firimiturile de pâine uscată.
  3. Învelim crochetele în hârtie de copt și le lăsăm la înghețat cel puţin 30 de minute.
  4. Le prăjim în ulei la 200° C până se rumenesc, iar după prăjire se pun pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul.
  5. Se servesc cu sos (după preferințe).

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.