Brioșe cu dragoste

Ingrediente brioșe

  • 8 linguri unt, nesărat
  • O cană de zahăr tos
  • 2 ouă mari
  • O cană făină
  • 1 / 4 linguriță praf de copt
  • 1 / 4 linguriță sare
  • 1 / 2 cană de lapte
  • 1 / 2 linguriță esență de vanilie
  • colorant alimentar (opțional)

Ingrediente glazură

  • 140g cremă de brânză, dedurizată, tăiată în bucăţi mici
  • 2 linguri unt nesărat, moale şi tăiat în bucăţi mici
  • O linguriță esență de vanilie
  • 1 1 / 2 cești zahăr cernut

Preparare

  1. Încălzim cuptorul la 160°C şi pregătim o formă de copt specială pentru brioșe.
  2. Într-un castron mare, batem împreună untul și zahărul până obținem o cremă deschisă la culoare. Adăugăm ouăle, unul câte unul, asigurându-ne că am amestecat bine înainte de a îl adăuga cel de-al doilea.
  3. Într-un castron separt combinăm făina, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Adăugăm ingredientele uscate la amestecul de unt, alternând cu lapte şi, în final adăugăm esența de vanilie (şi colorantul alimentar, dacă ne decidem să facem brioșe colorate).
  4. Umplem formele de prăjituri până sus. Acest lucru este foarte important, deoarece ne asigurăm că avem suficient blat sus pentru a fi tăiat și umplut.
  5. Lăsăm la copt timp de 20 de minute (pentru a vedea dacă sunt gata le înțepăm cu o scobitoare). Când sunt gata le lăsăm la răcit la temperatura camerei.
  6. În timp ce brioșele se răcesc ne apucăm să facem glazura.
  7. Batem într-un castron mare, cu ajutorul unui mixer electric la viteză medie, crema de brânză şi untul pentru aproximativ 3 minute sau până se omogenizează. Adaugăm esența de vanilie și amestecăm bine. Adăugăm treptat zahărul și mixăm în continuare până obținem o cremă foarte moale. Acoperim și lăsăm la frigider glazura pentru a se îngroşa.
  8. După ce s-au răcit brioșele, luăm un cuţit zimţat şi tăiem uşor bucățile pufoase de sus. Luăm bucățile tăiate și cu ajutorul unui cuțit mic sau a unei forme speciale facem în mijlocul acestora câte o formă de inimă.
  9. Punem glazura răcită peste brioșele tăiate apoi le acoperim cu bucățile cu formă de inimă.
  10. Acum putem sa ne surpindem partenerul cu o brioșă făcută din inimă.

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.