Trufe de ciocolată

Ingrediente

  • 550g ciocolată demidulce, tăiată în bucăți mici (sau fulgi de ciocolată)
  • 2 linguri unt nesărat
  • 1 cană smântână

Preparare

  1. UMPLUTURA: Punem 225g din bucățile de ciocolată și untul într-un castron mare. Într-o cratiță mică la foc mic, fierbem smântâna. O dăm de pe foc și turnăm jumătate din ea în castronul cu ciocolată.
    În timp ce ciocolata se topește, amestecăm încet până se omogenizează. Apoi adăugăm treptat smântâna rămasă până se încorporează complet, iar ganache-ul devine gros și lucios.
  2. TRUFELE: Turnăm ganache-ul într-o tavă de copt, de 5cm adâncime, distribuim uniform și o băgăm la congelator timp de 30 de minute sau până când este gata (acesta ar trebui să aibă consistența ciocolatei). Folosind un cuțit de pepene sau o linguriță, formăm bile și le punem pe o foaie de copt căptușită cu hârtie cerată. Punem trufele în congelator pentru aproximativ 15 minute. După ce le scoatem de la congelator, rulăm trufele între palme în sfere de dimensiuni mici, strângând ușor (încearcă să faci acest lucru rapid, altfel vor deveni prea moi). Putem pudra trufele cu cacao și le putem servi ca atare, însă forma lor va ține mai bine dacă le ungem cu ciocolată mai întâi.
  3. GLAZURA: Lăsăm trufele să se odihnească în congelator, timp în care vom face glazura de ciocolată. Punem bucățile de ciocolată rămase într-un castron mare peste o oală de apă fierbinte și amestecăm din când în când, până când ciocolata este complet topită. Îndepărtăm ciocolata de la căldură și o lăsăm la temperatura camerei, amestecand ocazional, până când ciocolata începe să stea lipită de marginea vasului. Aruncăm trufele în ciocolata topită și le scoatem cu o furculiță, care ne permite ca orice exces de ciocolată să se scurgă în afară. Le decorăm imediat sau le lăsăm simple și trecem la pasul 5.
  4. DECORAREA: Pentru o decorare cu nuci, rulăm trufele proaspăt acoperite într-un vas de nuci tocate. Pentru o decorare cu zahăr sau cu cacao, punem trufele proaspăt acoperite pe o farfurie și cernem pudra peste ele. Întoarcem trufele și cernem din nou pentru a le acoperi complet.
  5. DEPOZITAREA: Așezăm trufele pe foaia de copt căptușită și le punem în frigider timp de 5 minute. Trufele se vor păstra pentru aproximativ două săptămâni, refrigerate sau la temperatura camerei, atunci când sunt depozitate într-un recipient închis ermetic.

sursa www.myrecipes.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.