Prăjitură Kinder Pinguin

Ingrediente blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apă
  • 10g praf de copt

Ingrediente cremă

  • 600 ml frișcă lichidă
  • O lingură miere


Ingrediente glazură

  • 400g ciocolată
  • 200g unt/margarină
  • 4 linguri lapte

Preparare

  1. Blat:
    Frecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm uleiul și apa, apoi făina amestecată cu cacao și praf de copt.La sfârșit incorporăm albușurile bătute spumă. Turnăm compoziția în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt si o lăsăm la cuptor până trece testul scobitorii. După ce se răcește o tăiem în două pe lățime.
  2. Crema:
    Batem frișca cu mierea până devine foarte tare. Pe prima foaie de blat întindem jumătate din cantitatea de frișcă.
  3. Glazura 1:
    Topim 200g de ciocolată împreună cu 100g margarină. Când se răcește puțin o turnăm peste stratul de frișcă și întindem cu grijă. O băgăm la congelator până se întărește bine, apoi întindem cealaltă parte de frișcă și a doua parte de blat.
  4. Glazura 2:
    Topim cele 200g ciocolată rămasă împreună cu 100g margarină. Turnăm glazura peste blatul de cacao și o lăsăm la frigider. Proporționăm prăjitura cu ajutorul unui cuțit înmuiat în apă caldă.

via pasiunepentrubucatarie.blogspot.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.