Negrese diverse

Ingrediente

  • 4 bucăți (30g) de ciocolată neîndulcită
  • O ceașcă unt
  • 2 cești de zahăr
  • 4 ouă mari
  • O cană făină
  • O linguriță extract de vanilie
  • O ceașcă de bucățele de ciocolată amăruie
  • 2 cești de fulgi de nucă de cocos
  • 300g ciocolată demidulce (tocată bucățele)
  • 1-2 cești nuci tocate
  • 400ml lapte condensat îndulcit

Preparare

  1. Puneți ciocolata neîndulcită într-un vas sigur și băgați-o la microunde, la putere medie, pentru 1-2 minute amestecând la intervale de 30 de secunde până la topire. Se amestecă până la omogenizare.
  2. Bateți untul şi zahărul, la viteză medie, cu un mixer electric până devine deschis la culoare şi pufos. Adăugaţi, pe rând, câte un ou, amestecând foarte bine la fiecare adăugare. Se adaugă ciocolata topită și amestecă.
  3. Adăugați făina, amestecând la viteză mică, apoi turnați esența de vanilie si bucățile de ciocolată amăruie. Împrăștiați aluatul într-un vas uns și presărat cu faină. Se presară aluatul uniform cu nucă de cocos, bucățele de ciocolată demidulce, şi nuci tocate. Se stropește uniform cu laptele condensat îndulcit.
  4. Se coace la 180° pentru 50-55 minute sau pana se rumenește. Se răceşte complet apoi, se taie în formă pătrată.

via myrecipes.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.