Gogoşi Churros

Ingrediente

  • 100 ml de apă
  • Sare
  • 100 g făină
  • Ulei pentru prăjit
  • Zahăr pudră
  • Coajă de lămâie
  • Scorțișoară (opţional)

Preparare

  1. Punem apa cu sare si coaja de lămâie într-o oală şi o așezăm să fiarbă.
  2. Scoatem ușor coaja de lămâie. Adăugăm uşor făina în oală şi batem energic cu o lingură de lemn, lucru pe care îl facem la un foc mic timp de 1-2 minute, până se formează o minge. Amestecul va fi foarte rigid.
  3. Îl punem într-o pungă. Punem uleiul la încins. Facem o gaură la unul din cele două colțuri de jos ale pungii, iar pe uleilul încins formăm bețe lungi de Charros. Le prăjim pentru cateva minute până se rumenesc, apoi le scoatem din ulei şi le lăsăm la scurs.
  4. Se presară generos cu zahăr şi scorţişoară dacă doriţi.
  5. Le putem servi simple sau cu gem, ciocolată, sos picant etc.

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.