Fursecuri cu ciocolată și portocală
Ingrediente
- 1/2 ceașcă migdale tocate
- 1/2 cană zahăr pudră
- 1/4 ceașcă pudră de cacao neîndulcită
- 1 linguriță coajă de portocală (opțional)
- 4 linguri unt nesărat
- 2 albușuri de ou mare
- 1/2 lingură zahăr
- 30g ciocolată demidulce
Preparare
- Încălzim cuptorul la 175 de grade. Ungem 12 forme de brioșe și și le lăsăm deoparte.
- Amestecăm migdalele împreună cu zahărul pudră, cacao, coaja de portocală, 3 linguri de unt, un ou alb, și o lingură de apă într-un bol mediu. Într-un alt castron, amestecăm restul de ou alb cu zahărul până când se formează vârfuri medii și o adăugăm în amestecul de cacao. Turnăm amestecul în cupele de brioșă pregatite, în mod egal.
- Coacem până când partea de sus arată uscată, 10 până la 12 minute. Le lăsăm 5 minute să se răcească, apoi le scoatem din forme.
- Între timp, băgăm la cuptorul cu microunde restul de 1 lingura de unt cu ciocolata într-un castron mic, până se topește. Stropim peste fursecurile calde.
sursa www.myrecipes.com