Fursecuri cu ciocolată și portocală

Ingrediente

  • 1/2 ceașcă migdale tocate
  • 1/2 cană zahăr pudră
  • 1/4 ceașcă pudră de cacao neîndulcită
  • 1 linguriță coajă de portocală (opțional)
  • 4 linguri unt nesărat
  • 2 albușuri de ou mare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 30g ciocolată demidulce

Preparare

  1. Încălzim cuptorul la 175 de grade. Ungem 12 forme de brioșe și și le lăsăm deoparte.
  2. Amestecăm migdalele împreună cu zahărul pudră, cacao, coaja de portocală, 3 linguri de unt, un ou alb, și o lingură de apă într-un bol mediu. Într-un alt castron, amestecăm restul de ou alb cu zahărul până când se formează vârfuri medii și o adăugăm în amestecul de cacao. Turnăm amestecul în cupele de brioșă pregatite, în mod egal.
  3. Coacem până când partea de sus arată uscată, 10 până la 12 minute. Le lăsăm 5 minute să se răcească, apoi le scoatem din forme.
  4. Între timp, băgăm la cuptorul cu microunde restul de 1 lingura de unt cu ciocolata într-un castron mic, până se topește. Stropim peste fursecurile calde.

sursa www.myrecipes.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.