Acadele de ciocolată
Ingrediente
- Coajă rasă de la o jumătate de portocală
- O lingură de zahăr
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de unt
- 85g ciocolată amăruie, bucățele
- 1/4 cană zahăr brun
- 1/2 lingură esență de vanilie
- Un ou mare
Pentru glazură
- 50g ciocolată dulce topită
Preparare
- Preîncălzim cuptorul la 180˚C
- Amestecăm coaja de portocală cu zahărul, iar într-un bol mediu amestecăm sarea și făina.
- Într-o oală medie, topim ciocolata amăruie untul și zahărul brun la o temperatură mică. Amestecăm pană când cele 3 ingrediente devin fine apoi lăsăm la răcit pentru 2 minute.
- Punem, peste mixtura de ciocolată, vanilia, oul și amestecul de zahăr cu coajă de portocale. După ce mixăm bine adăugăm făina și amestecăm până se incorporează bine. Amestecul ar trebui să fie fin și lucios.
- Punem compoziția în formele speciale și le lăsăm la copt pentru 14-16 minute.
- După ce sunt gata le lăsăm să se răcească la temperatura camerei pentru 3 minute.
- Înfigem bețele în acadele și le dăm prin ciocolata topită apoi le presărăm cu bombonele mici.
- Le lăsăm la congelator 15 minute astfel încât glazura să se întărească.