Paste cu bacon, roșii și Ricotta

Ingrediente

  • O lingură ulei de măsline
  • 200g felii bacon tăiate bucățele
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 / 2 linguriță de ardei iute uscat
  • 125ml (1 / 2 cana) vin alb
  • 350g paste uscate tortiglioni
  • 625ml de apă
  • 250ml sos de roşii pentru paste
  • 100g branză ricotta, tăiată în felii subţiri
  • 1 / 3 cană frunze de pătrunjel proaspăt continental

Preparare

  1. Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu-mare. Adăugaţi baconul, usturoiul şi ardeiul iute și gătiți, amestecând, timp de 3 minute sau până când baconul devine auriu.
  2. Se adaugă vinul și se gătește timp de 2 minute sau până când vinul începe să scadă. Adăugați pastele și amestecați pentru a le acoperi cu sos. Adăugaţi apa şi sosul de roșii. Se condimentează cu sare. Reduceți focul la mediu-scăzut. Fierbeți la foc mic, acoperit,amestecând ocazional, timp de 20 minute sau până când pastele devin moi, iar lichidul devine îngroșat.
  3. Împărţiţi amestecul de paste peste care presărați ricotta și pătrunjel. Se condimentează cu piper după bunul plac.

via taste.com.au

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.