Paste cu bacon, roșii și Ricotta
Ingrediente
- O lingură ulei de măsline
- 200g felii bacon tăiate bucățele
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 / 2 linguriță de ardei iute uscat
- 125ml (1 / 2 cana) vin alb
- 350g paste uscate tortiglioni
- 625ml de apă
- 250ml sos de roşii pentru paste
- 100g branză ricotta, tăiată în felii subţiri
- 1 / 3 cană frunze de pătrunjel proaspăt continental
Preparare
- Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu-mare. Adăugaţi baconul, usturoiul şi ardeiul iute și gătiți, amestecând, timp de 3 minute sau până când baconul devine auriu.
- Se adaugă vinul și se gătește timp de 2 minute sau până când vinul începe să scadă. Adăugați pastele și amestecați pentru a le acoperi cu sos. Adăugaţi apa şi sosul de roșii. Se condimentează cu sare. Reduceți focul la mediu-scăzut. Fierbeți la foc mic, acoperit,amestecând ocazional, timp de 20 minute sau până când pastele devin moi, iar lichidul devine îngroșat.
- Împărţiţi amestecul de paste peste care presărați ricotta și pătrunjel. Se condimentează cu piper după bunul plac.
via taste.com.au