Paste cu pui
Ingrediente
- 450g paste (în formă de fundițe)
- 1kg piept de pui sau pulpe pe pui (dezosate)
- 2 linguri de unt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 / 4 ceașcă de făină
- 1 / 2 cană de lapte
- O ceașcă de supă de pui
- O cană de sos salsa
- 200g cremă de brânză, tăiată în cuburi
Preparare
- Gătim pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe pachet. După ce au fiert, le îndepărtăm de pe foc și le lăsăm la scurs.
- Între timp, tăiem puiul în bucățele mici. Topim untul într-o tigaie mare, la foc mediu. Punem carnea de pui în tigaie și gătim, amestecând, 4-5 minute. Adăugăm usturoiul și continuăm să gătim până când puiul este pătruns. Adăugăm făina, laptele şi supa de pui, amestecând constant. Turnăm sosul salsa şi crema de brânză şi amestecăm până când sosul este fierbinte şi crema de brânză este topită şi netedă.
- Adăugăm pastele în tigaie și amestecăm până când acestea se acoperă cu sos şi totul este bine combinat.
- Servim imediat.