Cartofi înveliți în bacon cu sos cremos de mărar
Ingrediente
- 500g-700g cartofi noi (aproximativ 15)
- 15 felii de bacon înjumătățite, reduse la jumătate transversal
- 3/4 ceașcă maioneză
- 1/4 cană lapte bătut
- 2 linguri mărar proaspăt, tocat
- 1 linguriță chimen
- sare și piper negru
Preparare
- Fierbem cartofii, însă cu mare atenție să îi păstrăm întregi, să nu se sfărâme și să nu fie moi. Îi lăsăm să se răcească.
- Încingem cuptorul la 220 de grade. Așezăm o foaie de copt cu folie. Înfășurăm fiecare cartof cu o bucată de bacon și îi așezăm capul în jos, pe foaia de copt. Îi lăsăm la copt până cand baconul devine crocant, pentru 18 până la 20 de minute.
- Între timp, într-un bol mediu, amestecăm împreună maioneza, laptele bătut, mărarul, semințele de chimen și câte un praf de sare și piper. Servim cu cartofi.
sursa www.realsimple.com