Cartofi înveliți în bacon cu sos cremos de mărar

Ingrediente

  • 500g-700g cartofi noi (aproximativ 15)
  • 15 felii de bacon înjumătățite, reduse la jumătate transversal
  • 3/4 ceașcă maioneză
  • 1/4 cană lapte bătut
  • 2 linguri mărar proaspăt, tocat
  • 1 linguriță chimen
  • sare și piper negru

Preparare

  1. Fierbem cartofii, însă cu mare atenție să îi păstrăm întregi, să nu se sfărâme și să nu fie moi. Îi lăsăm să se răcească.
  2. Încingem cuptorul la 220 de grade. Așezăm o foaie de copt cu folie. Înfășurăm fiecare cartof cu o bucată de bacon și îi așezăm capul în jos, pe foaia de copt. Îi lăsăm la copt până cand baconul devine crocant, pentru 18 până la 20 de minute.
  3. Între timp, într-un bol mediu, amestecăm împreună maioneza, laptele bătut, mărarul, semințele de chimen și câte un praf de sare și piper. Servim cu cartofi.

sursa www.realsimple.com

De reținut

Gătește.ro este un site de inspirație culinară, rețetele fiind preluate, pentru tine, direct din alte surse. Pentru mai multe informații privind rețeta, te rugăm sa accesezi site-ul sursă.